ONK motocross voor zijspannen en viertakten op 6 juli a.s. in St. Isidorushoeve

Daniel Willemsen/Kaspars Stupelis en Erik Davids komen als leiders naar ’t Kotterbos in St.Isidorushoeve.

In de strijd om het Open Kampioenschap van Nederland 2003 is de spanning aan de kop van het klassement bij de zijspannen en viertakten nog volop aanwezig.

De zijspannen beginnen op 6 juli aan hun derde wedstrijd terwijl het voor de viertakten al de vierde ontmoeting zal zijn.

De HAMC die over enkele jaren haar veertig jarig bestaan hoopt te vieren heeft al meer dan twintig jaar ervaring met het organiseren van kampioenswedstrijden.

Bij de zijspannen lijkt het op voorhand een zinderend gevecht te gaan worden tussen de combinaties van Daniël Willemsen/Kaspars Stupelis en Wilfred van Werven/Eli Piccart.

Vorig jaar was in St. Isidorushoeve de winst in beide manches voor de equipe Van Werven/Piccart. De titel was aan het eind van het seizoen voor Daniël Willemsen en zijn toenmalige Belgische bakkenist Dagwin Sabbe.

Na de recente winst van Van Werven/Piccart in het Letse Cesis – hun 2e GP overwinning - is de grote vorm die al aanwezig was nog eens extra aangescherpt. Het zal dan ook een titanengevecht worden. De 26-jarige Van Werven voelt zich in het zand even sterk als de 2 jaar oudere Willemsen. ’t Kotterbos zal trillen. Is er een spannend gevecht om de koppositie,de strijd om de derde stek is zo mogelijk nog veel harder. De jeugdige Belgen Jan Hendrickx (21) en Tim Smeuninx (19) zowel in het Open Nederlands kampioenschap als in de strijd om de wereldtitel zeer sterk op dreef lieten in het Gelderse Varsseveld steken vallen. Met name Kuster/Keuben uit het Gelderse Wehl wisten daar dankbaar gebruik van te maken en hun achterstand tot vijf punten te reduceren. Ook de gebroeders Van Duijnhoven uit het Brabantse Ledeacker en de Twentse broers Grondman uit Lattrop-Breklenkamp, zandspecialisten bij uitstek, liggen op de loer. Daarachter ook veel strijd om plaats zeven tussen Marcel Willemsen/Boon, Haan/Dijk, Oude Geerdink/Klein Nijenhuis en Schrijver/Verhagen.

Bij de viertakten deed Erik Davids uit Holten met een dubbele manche overwinning in Varsseveld goede zaken. De tweevoudig Nederlands kampioen bij de viertakten lijkt hard op weg naar een derde titel. Hij heeft tien punten voorsprong op Alwin van Asten uit België. Van Asten was in 2001 Nederlands kampioen. Ook de kampioen van 1995 in deze klasse Jacob Barth uit Doetinchem doet nog volop mee. Hij verloor in Varsseveld in beide manches de koppositie aan Davids en is belust op revanche. Ook de Amsterdammer Jarno Meijer in Varsseveld geplaagd door blaren wil in de Hoeve vlammen. Hetzelfde geldt voor enduro-kampioen Tom Hemmelder uit Oldenzaal. De laatste rijdt bijna een thuiswedstrijd en wil zijn hoge positie die hij het vorig seizoen in de eindstand behaalde (4e) op ’t Kotterbos nog extra glans geven. "Ik ga voor het podium." Daarnaast zullen ook nog de regio-rijders Frank Karnebeek, Paul Bennink, Tieno van der Weide, Stephan Braakhekke, Jeroen Papen hun beste beentje voorzetten.

Naast dit spektakel om het ONK rijden de nationalen in de Open klasse meetellend voor de KNMV en natuurlijk promotie naar de inters.

Om niets maar dan ook helemaal niets te missen kunt u het beste al om 10.00 uur aanwezig zijn. Dan beginnen de trainingen waarin opgenomen de tijdtrainingen voor de startopstelling bij de zijspannen en viertakten. Het starthek zal voor de eerste keer vallen om 13.00 uur.

Het circuit ’t Kotterbos in St.Isidorushoeve – d.m.v. pijlen aangegeven - is gelegen aan de Provinciale weg Goor-Haaksbergen de N347.