Trainingsinfo: Circuit gesloten. |  Update: 20-02-2018   

Jeugdtraining woensdag 28 februari

Op woensdag 28 februari staat de eerste jeugdtraining van dit seizoen gepland. Alle jeugdrijders zijn hierbij weer van harte welkom. Dit geldt ook voor de jeugd met een 125 cc motor. Graag opgeven middels het inschrijfformulier  Mocht het zo zijn dat de baan door de weersomstandigheden niet te berijden is dan hebben we woensdag 21 maart (geen vakantie) als reservedatum.
Tijdens de jaarvergadering van de H.A.M.C. werden er leden gehuldigd, Jan ten Thije en Mario Wielens werden zelfs erelid van de vereniging. Meer foto's in het fotoalbum.


Voorlopige Cross-agenda H.A.M.C. 2018 staat nu hier online.


Maandag 15 januari 2018 inschrijfavond voor H.A.M.C. lidmaatschap


Op 15 januari is in de kantine van de H.A.M.C. de inschrijfavond voor lidmaatschap van de H.A.M.C., aanvang is om 19.00 uur. Aansluitend houden we om 20.00 uur de rijdersbespreking. 
Voor online lidmaatschap opgave kijk hier , zorg dat je eerst bij de KNMV je Basis Sportlicentie of start licentie aanvraagt.

Tevens een leuk moment om elkaar de beste wensen te geven voor het nieuwe jaar.

Uitwisselingsmotocross 2018

Aan Uitwisselingsmotocross wedstrijden kan alleen worden deelgenomen door leden van BMAC Borculo, HALMAC Halle, HAMAC Harfsen, MSV-NOV Heerde, MAC de Holterberg Holten, HAMC St Isidorushoeve, MAC Sport en Vriendschap Lochem, MC Nijverdal-Hellendoorn, MC Ruurlo en VAMC de Graafschaprijders Vorden.
 
Meld je aan via deze link voor 1 maart 2018. Aanmelden van nieuwe deelnemers is daarna nog steeds mogelijk, maar dan vervalt het recht op een rijnummer. Bij de aanmelding hoeft niet betaald te worden, dit jaar alleen inschrijfgeld van € 20 per wedstrijd, te voldoen aan de organisator op de dag van het evenement.

Om aan een wedstrijd mee te kunnen doen moet je uiterlijk op de donderdag voor het evenement voor 19:00 uur zijn aangemeld.

Houders van een Motocross licentie vanaf 125cc (KNMV Jeugd, Cup, Nationaal en Inter of gelijkwaardig van andere bond) of Inter Enduro of Inter Supermoto licentie moeten deelnemen in de Superklasse, zij kunnen dus niet deelnemen in de klassen 125cc, 250cc en 500cc. Een uitzondering geldt voor dames en voor licentiehouders van 45 jaar en ouder, zij mogen in de Dames/V45+ klasse deelnemen (bij aanmelding voor aanvang van het seizoen moet de keuze worden gemaakt).
 
Voor de toekenning van rijnummers gaan door de KNMV toegewezen rijnummers voor, daarna wordt rekening gehouden met rijnummers van het voorgaande jaar, verder in volgorde van binnenkomst. Het rijnummer wordt pas toegekend als het transpondernummer is doorgegeven. Gebruik van dezelfde transponder door meerdere deelnemers wordt afgeraden en is geheel voor risico van de betreffende deelnemers.
Kalender UMX wedstrijden 2018  UMX kalender...  UPDATE

KNMV Motocrosskalender 2018, versie 15-12-2017  KNMV kalender...  


 De H.A.M.C. is een motorclub voor én door motorliefhebbers.

Om het recreatief crossen en het organiseren van wedstrijden en evenementen mogelijk te maken zetten talloze vrijwilligers zich wekelijks vol overgave in.
Dit doen zij zowel zichtbaar, als onzichtbaar (achter de schermen).

Op de trainingsdagen en wedstrijddagen / evenementen zetten de vrijwilligers zich in.
Bezetting kantine / keuken, bezetting kassa, officials op en rond de baan en rennerskwartier, vlaggers, EHBO, etc.

Daarnaast buiten deze dagen, denk aan: schuiven en sproeien van de baan, repareren en onderhouden van afzettingen, aanpassingen van de baan, overig onderhoud, vegen, maaien, etc.
Daarnaast de nodige facilitaire werkzaamheden: schoonhouden van kantine, keuken en sanitair, reinheid van het (keuken-)gereedschap, bestellen en aanhalen van goederen, etc. etc.
Organiseren en voorbereiden van te houden evenementen, bestuur, enz. enz.

Om het crossen ook in de toekomst mogelijk te blijven maken zijn wij dringend op zoek naar mensen die (éénmalig of vaker) willen meehelpen met bovenstaande taken.
Zonder (nieuwe) vrijwilligers zal het naar de toekomst niet langer lukken de club draaiende te houden.
We hebben op alle gebieden behoefte aan versterking en voor een ieder kan er een iets passend gevonden worden:  technische mensen, kantine/keuken-medewerkers.
Verder zijn we dringend op zoek naar uitbreiding van het bestuur !

Ook heeft Mario aangegeven te willen stoppen als voorzitter. Er wordt daarom dringend een oproep gedaan naar een nieuwe voorzitter !

Dus, voel je je geroepen en wil je wel een keer (of vaker) de club ondersteunen, of ken je iemand die je hiervoor geschikt acht, meld je dan aan via één van onderstaande mailadressen, of spreek iemand van de club aan tijdens een training of andere gelegenheid.

info@hamc.nl
helpers@hamc.nl

Alvast bedankt, en hopelijk tot binnenkort …   Bestuur HAMC St. Isidorushoeve


KNMV Motocross-reglementen 2018

Het KNMV-bestuur heeft onlangs de motocross-reglementen voor seizoen 2018 goedgekeurd. Deze reglementen zijn inmiddels op de KNMV website beschikbaar.
In dit bericht vind je de meest in het oog springende wijzigingen voor het komende seizoen. Wij willen rijders en andere belanghebbenden adviseren om altijd alle reglementen voor aanvang van de competitie door te nemen.  Enkele uitgelichte punten op de KNMV website.

NK Zijspan en Quad jeugdklassen
Zoals eerder bekend gemaakt zal de KNMV volgend jaar van start gaan met twee jeugdklassen Zijspan en twee jeugdklassen Quads. Bij de eerdere publicatie is aangegeven dat de jongste Quad-klasse (Junior 6 t/m 9 jaar) in samenspraak met Schuurman B.V. zou worden georganiseerd. Schuurman B.V. heeft recentelijk laten weten dat zij toch afzien van samenwerking. Besloten is om de klasse wel aan te blijven bieden, deze staat komend seizoen daarom open voor alle machines die aan het reglement voldoen.

Gele vlag
Er wordt enkel nog een geel gezwaaide vlag gebruikt binnen de KNMV-competitie, de stil gehouden gele vlag komt hiermee te vervallen. Let op: Internationaal wordt de stil gehouden gele vlag nog wel gevoerd.

Body-protector
De KNMV volgt de lijn van de FIM en FIM Europe door vanaf komend seizoen de body-protector verplicht te stellen. Gelukkig maken praktisch alle rijders binnen de KNMV al gebruik van een body-protector. Komend seizoen moet iedereen hier aan  voldoen.

Technische specificaties Quads
De technische specificaties voor Quads zijn aangepast, hierin is verduidelijking gekomen ten aanzien van ‘nerf bars’ en ‘heelquards’.

Sancties bij overtreding geluidwaarden
In het KNMV Geluidreglement zijn de sancties voor een overtreding aangepast. Wanneer een rijder tussen de 0 en 3 dB(A) te hoog zit zal deze vijf plaatsen terug worden gezet in de uitslag van de betreffende training of manche, bij overschrijding van 3 of meer dB(A) zal de rijder 10 plaatsen worden terug gezet. Geluidsreglement 2018

Lees ook even bijlage S, overtredingen en straffen lijst KNMV Motocross (blz. 41)


Aanvraag KNMV licenties 2018 geopend.

Vanaf vandaag is het mogelijk om de startlicenties en Basis Sportlicenties voor 2018 aan te vragen. Dit is mogelijk voor alle sporten, behalve voor rijders in de enduro. Dit omdat de ONK Enduro Kampioensrit in Eindhoven nog wordt verreden op 25 en 26 november.

Startlicentiehouders die in 2018 in dezelfde klasse en met hetzelfde rijnummer willen rijden als het afgelopen jaar doen er verstandig aan om voor 31 januari 2018 hun licentie aan te vragen. Tot dat moment wordt je startnummer namelijk voor je gereserveerd.

Motocrossers in te zetten als vlaggenist.

Rijders die een motocrosslicentie aanvragen komen iets nieuws tegen. Zij krijgen een instructiefilm te zien en moeten vragen beantwoorden over situaties die zij tijdens trainingen en wedstrijden kunnen tegenkomen.

Voordat je licentie wordt afgegeven laat je je kennis van vlaggen zien in 10 vragen die je beantwoordt. Wanneer je deze vragen goed beantwoordt ontvang je niet alleen je licentie, je kunt ook als vlaggenist worden ingezet bij clubtrainingen, clubwedstrijden en DMX-wedstrijden.

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan dien je, om je licentie te krijgen, 5 vragen te beantwoorden. Om je goed voor te bereiden bekijk je eerst het filmpje en pas daarna beantwoord je de vragen.

Bekijk hier meer informatie over de licentieaanvraag.


Foto's van het 4x4 Treffen in ons fotoalbum. 


KNMV Motocross klassenindeling 2018

Komend seizoen worden er door de KNMV onderscheid gemaakt in drie verschillende niveaus: Dutch Masters, ONK en NK Motocross.

Alle MX1 en MX2 klassen ondergaan een naamswijziging, dit vanwege de verandering van cilinderinhoud voor deze klassen. Hieraan ten grondslag ligt het besluit van FIM Europe en Youthstream om in haar EMX250 competitie ook tweetakt machines te accepteren tot 250cc tweetakt. De KNMV heeft begrepen dat dit ook komend seizoen en wellicht nog langer gehandhaafd gaat worden en om die reden wil zij haar competities hier op aan laten sluiten. Deelnemers aan het WK MXGP en WK MX2 dienen wel te rekening te houden met het geldende FIM reglement.

Wijziging voor de 50cc klasse. Besloten is om hier alleen nog een NK 50cc standaard klasse te organiseren en de ONK 50cc klasse te laten vervallen. Er zal een verder vervolg worden gegeven aan de in 2017 gestarte samenwerking met KTM. Verdere informatie hierover zal zo spoedig mogelijk volgen.
Lees hier het hele artikel...
 
Dutch Masters of Motocross
450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt 
125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt
85cc (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt
Open Nederlands Kampioenschap Motocross
ONK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
ONK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt
ONK 125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt
ONK 85cc Grote Wielen (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt
ONK 85cc Kleine Wielen (10 t/m 13 jaar) t/m 85cc tweetakt
ONK 65cc Grote Wielen (7 t/m 12 jaar) t/m 65cc tweetakt
ONK 65cc Kleine Wielen (6 t/m 11 jaar) t/m 65cc tweetakt
Nederlands Kampioenschap Motocross
NK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
NK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt
NK MXE (vanaf 16 jaar) elektrisch aangedreven motorfietsen
(rijders in het NK MXE nemen deel bij het NK 450cc)
NK 50cc standaard (5 t/m 9 jaar) t/m 50cc tweetaktNieuwsberichten archief  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009